Zlateh de Geit 4+

sfeervol Jiddisch winterverhaal

door Peter van Dijk

Als de dagen aan het eind van het jaar steeds korter worden, verlangt iedereen naar wat licht en warmte. Chanoeka is, net als Kerst, zo'n familiefeest dat licht brengt in de duisternis.

Zlateh de Geit is een joods verhaal dat zich afspeelt rond het Chanoeka feest.
Micha, een jongen van een jaar of zeven, kijkt erg uit naar het feest. Het hele huis is dan verlicht, moeder bakt zoete oliebollen en pannenkoeken en vader zorgt vader zorgt dat er voor iedereen een cadeautje is. Maar als blijkt dat er dat jaar geen geld is om het feest te kunnen vieren zit er maar één ding op. Van zijn vader moet Micha zijn lievelingsdier Zlateh gaan brengen naar de slager in de stad. Zal Micha zijn vader gehoorzamen?
In wat zich daarna afspeelt blijkt hoe hecht de vriendschap is tussen de jongen en de geit én wat ze werkelijk voor elkaar betekenen.

Zlateh de geit is een sfeervol Jiddisch verhaal, dat gaat over de onafscheidelijke vriendschap tussen mens en dier. Het geheel wordt omlijst door klezmer muziek.
Gebaseerd op het gelijknamig verhaal van Isaac Bashevis Singer & Maurice Sendak.

Spel: Peter van Dijk
Regie: Anne van Delft


over Peter van Dijk

Peter van Dijk vertelt op meeslepende wijze verhalen, maakt muziek en theater om de fantasie van het jonge publiek te prikkelen. Al zingend neemt hij kinderen mee naar een wereld waarin grenzen niet bestaan en alles mogelijk is.