Woeste Willem 4+

Over piraten, stoer doen, bang zijn en vriendschappen

door Harro van Lien producties

Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Het jongetje is een landrot, duidelijk. Aan landrotten heb je niks. Landrotten zeuren. Om woest van te worden!

Woeste Willem is een vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen.
De voorstelling is een bewerking van het boek Woeste Willem van Dieter en Ingrid Schubert.

Deze voorstelling heeft ook een aangepaste versie voor deze corona-tijden.

Harro speelt een korte versie van de voorstelling die hij speelt in de klas of speellokaal voor een kleine groep. Hij speelt de voorstelling met een schatkist en allerlei andere attributen uit de voorstelling, maar verder zonder decor en techniek. Hierdoor hoeft er niet van te voren worden opgebouwd. Hij kan op jullie school 3 t/m 5 voorstellingen op een dag spelen voor kleine groepen.

Regie: Maarten Bootsma
Spel: Harro van Lien
Vormgeving: XL de Atelier - Dronten
Foto: Sjoerd Litjens
Gebaseerd op prentenboek Woeste Willem: Ingrid en Dieter Schubert


over Harro van Lien producties

Harro van Lien is verteller, acteur en theatermaker. Zijn passie ligt bij betrokken theater. Hij maakt voorstellingen die het publiek raken, maar toch bemoedigen. Hij richt zich met zijn voorstellingen op kinderen in de basisschoolleeftijd. Hij maakt graag verhalen zonder een strak educatief/maatschappelijk doel. Gewoon mooie verhalen in een theatrale verpakking. Harro won de Kijk|Kunst-Kup 2015/2016 met zijn voorstelling 'De verdwaalde Viking'. Deze voorstelling voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs werd afgelopen jaar het hoogst gewaardeerd door leerlingen en leerkrachten van 318 scholen in 36 Zuid-Hollandse gemeenten.