Kerstverhaal van meneer Kampen 4+

Bewerking van A Christmas Carol

door Theater zonder BlaBla

Dit verhaal gaat over een man in een heel mooi huis, zijn naam is Jan Kampen. Meneer Kampen is heel rijk. Hij is de rijkste man van het land. Hij heeft al heel veel geld, maar hij wil nog meer geld hebben. Meneer Kampen is alleen…. Hij heeft geen vrouw, geen kinderen, geen vrienden… Meneer Kampen telt zijn geld drie keer per dag.

Het is vandaag 24 december, kerstavond. Morgen is iedereen vrij want dan is het kerst.. Iedereen gaat dan samen feest vieren en samen delen. In ieder huis staat een prachtig versierde kerstboom en er branden overal lichtjes. Onder de boom liggen mooi verpakte cadeautjes en in de oven staat een heerlijke kalkoen…. Iedereen gaat samen feest vieren en samen delen, behalve Jan Kampen.
Vanavond brengen drie geesten een bezoek aan meneer Kampen die 1 voor 1 aan meneer Kampen laten zien wat was, wat is en hoe zijn leven wordt als hij niet verandert.

Deze voorstelling is een bewerking van het verhaal “Christmas Carol” van Charles Dickens.

Spel: Martin Forget


over Theater zonder BlaBla

Theater zonder BlaBla is Martin Forget. Hij is een Canadese artiest die al jaren actief is in Nederland. Hij studeerde film, communicatie, theater en regie. In diezelfde periode besluit Martin vervolgens zijn eigen “one-man show” te maken: Comique sans blabla, en ontdekt hierbij dat hij woorden, mime en geluidimitatie kan combineren tot één geheel.