Broer X 9+

Een betoverende voorstelling over vertrouwen en zingeving

door Productiehuis Meer Opslag

Rik is elf en krijgt een broertje. Tenminste, hij heeft zijn ouders er in de keuken over horen fluisteren. En wanneer grote mensen fluisteren…  dan moét je wel luisteren. Maar hij begrijpt al snel dat zijn broertje geen gewoon leven gaat krijgen, omdat hij gehandicapt ter wereld zal komen. Hij zal bijvoorbeeld moeite hebben met taal en praten. Dus gaat Rik alvast voortvarend op onderzoek uit. Want… wat kan hij nu al doen om het zijn kleine broertje straks zo makkelijk mogelijk te maken en vooral: hem te helpen waar mogelijk!?

In zijn dynamische en vooral dappere zoektocht ontmoet hij mensen van divers pluimage, bij wie hij vragen maar ook zijn twijfels kwijt kan. Iedereen heeft wel iets in te brengen: nuttige, rare maar vooral ook bruikbare tips en ideeën. Dus wanneer moeder Rik vertelt dat hij een broertje krijgt, weet hij alláng hoe lastig het gaat worden én wat hij er aan zal doen om diens leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Broer X raakt gevoelige snaren en zit het publiek letterlijk dicht op de huid, maar blijft aangenaam licht en transparant.

 

 

Regie en concept: Rob Vriens
Tekst: Kristo Sagor
Spel: Jeroen van Venrooij, Reno van Rijsewijk
Foto: Moon Saris


over Productiehuis Meer Opslag

Productiehuis Meer Opslag koppelt gevestigde makers aan nieuw talent. Zij maken voorstellingen die ontroeren en bijblijven.