Bamboebouwsels

De hele school bouwt met bamboe

door Theaterfiets

Het techniekproject Bamboe Bouwsels is ontwikkeld voor basisscholen om interesse te wekken voor techniek, architectuur en bouwen. Maar ook inspiratie, creativiteit, functie, fantasie, motorische vaardigheden, plezier en samenwerking zijn speerpunten in dit project.

Bamboe Bouwsels is een 1 of meerdaags project, waar leerlingen samenwerken aan een bouwwerk van bamboe en elastiek. De bouwwerken worden per groep in houten kisten, thematisch aangeboden: indianendorp, knikkerbanen, pretpark, vliegtuig en molens. Aan het eind van de dag wordt er een tentoonstelling voor ouders ingericht.

Je kunt de dag laten beginnen met de voorstelling MANN. Een voorstelling vanuit techniek een inspiratiebron voor de leerlingen om te gaan bouwen. Deze is bij te boeken.

Concept en leiding: Dolf Moed


over Theaterfiets

Het begon net als in een sprookje… Ooit bouwde Dolf Moed een klein theatertje op een oude transportfiets. Ging daarmee de straat op en speelde in de dorpjes in straatjes en op pleintjes. Theaterfiets brengt toegankelijke en interactieve voorstellingen voor de hele familie.