Onder water is het stil 12+

De zoektocht naar je seksuele geaardheid

door Toneelgroep Jong Hart

Ik wilde de cool guy zijn, het mannetje, de macho. Want zo zijn jongens, toch? Of tenminste: zo horen ze te zijn. Maar zo ben ik niet. Ik ben een mietje. En oh ja… ik val op jongens. Maar niemand die dat weet. Hoop ik.

Wanneer er een nieuwe jongen bij Sem in de klas komt staat zijn wereld op zijn kop. Voor het eerst in zijn leven wordt hij verliefd op iemand van hetzelfde geslacht. Langzaam ontluikt er een geheime liefde tussen de twee, maar hoe lang houdt dit geheim stand? En in hoeverre lukt het Sem om om te gaan met z’n eigen gevoelens en gedachten? Onder water is het stil is een solovoorstelling over de zoektocht naar je seksuele geaardheid. Over worstelen met jezelf, mogen zijn wie je bent, maar je toch anders voor doen. Over groepsdruk, erbij willen horen en jezelf leren accepteren.

Regie: Reinout Bongers
Spel en tekst: Reno van Rijsewijk
Foto: Qiqi van Boohemen


over Toneelgroep Jong Hart

Toneelgroep Jong Hart maakt, op basis van stoere coming-of-age verhalen, educatief theater. Hiermee willen zij jongeren en jongvolwassenen een stem geven en laten nadenken over thema’s waar een taboe op heerst.