De kleine prins 8+

Poëtisch muziektheater over opgroeien, rare grote mensen en liefde

door Bovenste Knoopje Open

De kleine prins woont samen met zijn roos op een planeet die nauwelijks groter is dan hijzelf. 
Op een dag besluit hij, met pijn in zijn hart, zijn geliefde roos te verlaten. Zo ontdekt hij allerlei andere planeten, bewoond door de meest rare grote mensen die hij ooit gezien heeft. Dan landt hij op aarde. Midden in de woestijn ontmoet hij een neergestorte vliegenier. Op aarde ziet hij in dat hij terug moet keren naar zijn roos. 

Hij leert dat het meest essentiële in de wereld, de liefde, onzichtbaar is voor het oog. 

Deze eigenzinnige bewerking van één van ‘s werelds meest geliefde verhalen stelt op poëtische en muzikale wijze het prachtige boek van Antoine de Saint-Exupéry voorop. Maar de heren van Bovenste Knoopje Open voegen er, met hun achtergrond in cabaret, een geheel nieuwe laag aan toe. 

Gepaard met hun Nederlandstalige liedjes verhaalt deze voorstelling op zeer veelzijdige wijze over de verrukkelijk betoverende wereld van de kleine prins. Over grote mensen en hun hebbelijkheden. Over vriendschap. Over liefde. Zodat je later nooit jouw innerlijke kind zult verliezen.

Eerder speelden deze 2 acteurs voor Valentijn Productiehuis De Kleine Vuurtorenwachter met succes door heel het land.

 

 


Eindregie: Leander Zimmerman
Tekst en spel: Job Kühlkamp, Sjoerd van Capelleveen
Muziek: Bovenste knoopje open
Illustratie: Ellis Tolsma


over Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk en geëngageerd cabaret. Hun voorstellingen zijn poëtisch, integer en allesbehalve betuttelend. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in klank en woord.