Theaterproject De Theaterdag

Project voor de gehele school

door Theater zonder BlaBla

Het Theaterproject De Theaterdag heeft tot doel de kinderen kennis te laten maken met  uiteenlopende vormen van podiumkunst: sprookjestheater, theater, mime, clownerie en improvisatie. Er wordt met alle leerlingen van de school een voorstelling gemaakt. Iedere groep volgt een workshop waarin hij kennismaakt met een van deze disciplines.

In de workshop wordt toegewerkt naar een act waarin de kinderen de sterren van de hemel zullen spelen. Het project wordt afgerond met een voorstelling waarin de ‘artiesten’ hun kunsten aan elkaar, ouders en andere belangstellenden presenteren.

Theater Zonder Blabla heeft ruime ervaring met het begeleiden van theaterprojecten voor basisscholieren. Vraagt u gerust naar referenties of komt u een keer kijken naar een project. Theater Zonder Blabla biedt projecten aan van één dag tot drie dagen.

Het theaterproject laat leerlingen kennismaken met allerlei vormen van podiumkunst zoals: 

  • - Sprookjes
  • - Toneel
  • - Mime
  • - Clownerie

Duur: één of meerdere dagen, afhankelijk van het aantal leerlingen van de school.
Theater Zonder Blabla verzorgt de begeleiding, materialen, decor, muziek en licht/geluidsinstallatie. 

Theater Zonder Blabla heeft ruime ervaring met het begeleiden van theaterprojecten voor basisschool leerlingen. Van tevoren verzorgt Theater Zonder Blabla een training voor leerkrachten en eventueel voor ouders die bij het theaterproject gaan helpen. Alle activiteiten van het theaterproject vinden in principe plaats in de school. Bij goed weer kunnen de activiteiten echter ook buiten plaatsvinden.


Docenten: Martin Forget en anderen


over Theater zonder BlaBla

Theater zonder BlaBla is Martin Forget. Hij is een Canadese artiest die al jaren actief is in Nederland. Hij studeerde film, communicatie, theater en regie. In diezelfde periode besluit Martin vervolgens zijn eigen “one-man show” te maken: Comique sans blabla, en ontdekt hierbij dat hij woorden, mime en geluidimitatie kan combineren tot één geheel.