Drama en beweging

voor peuters en kleuter

door Theatra

In deze workshop gaan de peuters en kleuters onder begeleiding van een drama docent aan de slag met het thema dieren. Aan de hand van een prentenboek komen de verschillende dieren tot leven. Welk geluid maakt een kikker koning? Kan een bange haas ook stoer zijn? En hoe loopt een verliefde geit? Door middel van spel, beweging en muziek komen de kinderen in beweging en worden ze gestimuleerd hun fantasie en creativiteit te gebruiken. Uiteraard zijn ouders van harte welkom om tijdens de workshop te komen kijken.

Docent: Eva Mesman is in 2005 afgestudeerd als uitvoerend theatermaker. Sinds die tijd heeft zij zich binnen haar onderneming Theatra gericht op het maken van theater met en voor kinderen in de leeftijd van 2-18 jaar. Zo speelde zij in diverse jeugdvoorstellingen en geeft zij drama lessen binnen scholen, kinderopvang en instellingen. Bij de activiteiten van Eva ligt de nadruk vooral op beweging. Zij werkt hierin vanuit de eigenheid van het kind. 

Docent: Eva Mesman


over Theatra

Theatra maakt theater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig, humoristisch, spannend voor jong en oud en hebben altijd een educatieve achtergrond. Theatermakers Ida van Dril en Eva Mesman maakten eerder de succesvolle voorstelling De Poort, winnaar van de KijkKunstCup 2014.