Het verkeerde been van de koning 6+

75 jaar vrijheid

door Harro van Lien producties

Hij is koning van een klein land. Zijn volk is gelukkig met het land, met elkaar en met de heerlijke pannenkoeken die hij voor ze bakt. Op een dag bouwt zijn buurland een stad met torens die reiken tot de hemel. Een man pakt zijn verrekijker en mompelt: ‘Dat wil ik ook’ en dan... verandert alles. Het verkeerde been van de koning wordt wakker. Een voorstelling over een volk dat verblind door hebzucht vergeten is waar ze het aller-gelukkigst van worden. Deze voorstelling sluit naadloos aan op het thema 75 jaar vrijheid dat wordt gevierd in 2020. 

Het verkeerde been van de koning is een ontroerende en hilarische vertelvoorstelling. Een beetje achterover hangen is er niet bij.


Eindregie: Maarten Bootsma
Tekst en spel: Harro van Lien
Vormgeving: XL de Atelier - Dronten
Foto: Sjoerd Litjens


over Harro van Lien producties

Harro van Lien is verteller, acteur en theatermaker. Zijn passie ligt bij betrokken theater. Hij maakt voorstellingen die het publiek raken, maar toch bemoedigen. Hij richt zich met zijn voorstellingen op kinderen in de basisschoolleeftijd. Hij maakt graag verhalen zonder een strak educatief/maatschappelijk doel. Gewoon mooie verhalen in een theatrale verpakking. Harro won de Kijk|Kunst-Kup 2015/2016 met zijn voorstelling 'De verdwaalde Viking'. Deze voorstelling voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs werd afgelopen jaar het hoogst gewaardeerd door leerlingen en leerkrachten van 318 scholen in 36 Zuid-Hollandse gemeenten.