Groener Gras 4+

Over vriendschap, verwachtingen en zorgen voor elkaar

door Studio Tape

In de verte hoor je hem al. Zoefffff…Fladder Fladder…Roekoekoe koekoe Grrkk…aaaa IEEEEE…Daar komt de post al aan! Elke ochtend om 9:00 uur brengt de postbode de post naar het dorpje Post du Bus.
Klepperdieklep, zei de rode brievenbus. Grote brieven, kleine brieven, pakketjes, ansichtkaartjes, kattebelletjes, serieuze brieven, lange brieven, liefdesbrieven en blauwe enveloppen. In het dorpje Post du Bus weten ze daar wel raad mee! Knipperdieknip. Alle grassprietjes staan er weer kaasrecht bij. Dat maakt mevrouw Ans Zichtkaartje heel erg blij. Alles tip en top!

BAM!

 Maar wat was dat?

De voorstelling Groener Gras is een interactieve voorstelling waarbij het publiek de inwoners zijn van het dorpje Post du Bus. Het is een beeldende voorstelling waarbij met een hoofdtelefoon op de oren door middel van een hoorspel een nieuwe omgeving en verhaal worden geschetst. Je hoort de vogeltjes tsjilpen, de klokken luiden. Het dorpje Post de Bus komt echt tot leven. Hierdoor wordt het jonge publiek op een verrassende manier geprikkeld. Een verhaal over vriendschap, verwachtingen en het zorgen voor elkaar.


Concept, regie, vormgeving en spel: Floortje Ernst, Sanneke Roelofs
Muziek: Kees van den Berg
Foto: Julien Vroling


over Studio Tape

Studio Tape bestaat uit Sanneke Roelofs en Floortje Ernst, zij werkten al samen aan projecten toen zij scenografie studeerden aan de Academie Minverva. Het is hun doel om met hun voorstellingen het publiek te prikkelen om de wereld ‘even’ vanuit een ander perspectief te zien.