Tijd Zat 16+

Cabaret over nieuwsgierigheid, intimiteit en onze verbinding met de aarde

door Bovenste Knoopje Open

Als bijna-schoolverlater heb je de precieze leeftijd waarop je jezelf geen kind meer kunt noemen, maar ook nog veel te jong bent om er één te krijgen. De leeftijd waarop je jezelf afvraagt: wie ben ik in deze wereld? Je kijkt naar je ouders. Je kijkt naar het kind dat je vroeger was. Je kijkt naar de wereld en hoe die toch langzaamaan naar de filistijnen lijkt te gaan.

Tijd Zat is een muzikale cabaretvoorstelling over de snel draaiende en soms zeer harde en individualistische wereld waarin bijna-schoolverlaters zich steeds meer en meer begeven. Bovenste Knoopje Open wil met deze voorstelling jongeren inspireren en hun blik verruimen. Op humoristische en scherpe wijze willen zij een ode geven aan een intieme samenleving van mens en natuur.

"Tijd Zat is een opbeurend programma dat zorgvuldig is uitgedacht en thematisch goed in elkaar steekt. De nieuwe generatie is verantwoordelijk voor de volgende. Dat betekent zorgen voor je planeet, zorgen voor je kinderen en ondertussen zorgen voor jezelf. Deze twee zorgzame mannen adresseren alle vragen waar hun tijdgenoten het antwoord maar nauwelijks weten te formuleren. Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier." Theaterkrant - Keuze van de Criticus

Een greep uit reacties van leerlingen van 4 HAVO/VWO:

"Ontzettend leuk, erg gelachen en toch serieus! : )"
"Fucking grappig en een stukje realiteit. Super leuk."
"​Op een leuke en grappige manier een sterke boodschap overbrengen! Super goed gedaan."
"Ik vond het echt super leuk! Muziek was vet goed op elkaar in gespeeld."


Eindregie: Leander Zimmerman
Tekst en spel: Job Kühlkamp, Sjoerd van Capelleveen
Coaching: Michiel Bijmans, Rogier van Erkel, Laura Minderhoud
Muziek: Bovenste Knoopje Open
Foto: Jeffrey Tomberg


over Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk en geëngageerd cabaret. Hun voorstellingen zijn poëtisch, integer en allesbehalve betuttelend. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in klank en woord.