De man in de wolken 6+

Over geluk, vriendschap en durven dromen

door Theatra

Boven op een berg woont de man in de wolken. Volmaakt gelukkig. Aan de muur van zijn huisje hangt een schilderij. Een schilderij zo mooi, zo schitterend leeg; zo moet het zijn geweest toen de wereld begon. De geitenjongen, de vrouw met de kinderwagen en het schelpenmeisje zonder stem klimmen iedere dag tegen de berg omhoog om bij de man in de wolken te kunnen zijn. Samen kijken ze naar het prachtige schilderij en vergeten voor even alles. Volmaakt gelukkig. Maar op een dag krijgt een vreemdeling het schilderij onder ogen en dan wordt alles anders...

De man in de wolken is een verhaal over geluk, vriendschap en durven dromen. Maar ook over argwaan en twijfel. Een fysieke en muzikale vertelvoorstelling waarin mooie mensen elkaar kwijt raken en zichzelf weer vinden.

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Koos Meinderts & Annette Fienieg.

Deze voorstelling heeft ook een aangepaste versie voor deze corona-tijden.

Eva speelt een korte versie van de voorstelling die zij speelt in de klas voor een kleine groep. Zij speelt de voorstelling met een koffer waar tijdens het verhaal van alles uit komt, maar verder zonder decor en techniek. Hierdoor hoeft er niet van te voren worden opgebouwd. Zij kan op jullie school 3 t/m 5 voorstellingen op een dag spelen voor kleine groepen.

Bij deze voorstelling is lesmateriaal beschikbaar welk nauw aansluit op het leergebied kunstzinnige oriëntatie, specifiek kerndoel 55. Dit lesmateriaal sturen we graag toe. 


Regie: Maarten Bootsma
Spel: Eva Mesma
Choreografie: Lonneke van Leth
Vormgeving: Kathelijne Monnens


over Theatra

Theatra maakt theater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig en spreken, soms met tekst maar vaker zonder, tot de verbeelding. Theatra gaat zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn de voorstellingen altijd lichthartig.