Loena`s Sterrennacht 6+

Een muzikaal sprookje over dappere buitenbeentjes

door Eva van den Bosch

Loena heeft haar hele leven op het toneel gestaan. Ze was een echte beroemdheid. Ze schitterde en werd bewonderd als een echte ster. Met haar stem en schoonheid veroverde ze ooit duizenden harten. Nu is Loena oud, heel erg oud. Ze droomt ervan om nog één keer te schitteren. Maar dat is niet alles: Loena droomt van nog veel meer! Ze droomt over dansende olifanten, rijmende bokken, zingende zeemeerminnen en een bijzondere stille clown...

‘s Nachts vormen zij samen een geweldige, lange, vrolijke optocht van grappige en dappere buitenbeentjes. Zo speelt Loena na een lang en fantastisch leven, iedere nacht opnieuw een prachtig spel tussen werkelijkheid en fantasie. En daarin, dat zal je zien, is het verschil tussen ‘heel oud zijn’ en ‘heel jong zijn’ eigenlijk heel klein...

Loena’s Sterrennacht is een ode aan de fantasie. Een mooi verhaal over dappere buitenbeentjes. Een verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker.

Met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, live filmbeelden en met prachtige muziek en liedjes van Deborah van der Velde. Schitterend vertolkt door Eva van den Bosch. Deze muzikale voorstelling is een spetterende, vrolijke, bijzondere en herkenbare familiebelevenis voor iedereen van heel jong tot heel oud.

Theaterkrant: “Van den Bosch is een zelfverzekerde performer die haar publiek zonder opsmuk meeneemt in haar verhaal”.


Spel en tekst: Eva van den Bosch
Spel: Eva-Marijn de Vries
Regie: Fred Delfgaauw
Coaching: Productiehuis Peeriscoop
Vormgeving: Kathelijne Monnens, Djenné Fila
Tekening: Linde Faas


over Eva van den Bosch

Eva van den Bosch is een talentvolle jonge maker die door Fonds Podiumkunsten in staat is gesteld een tweejarig onderzoek te doen naar een combinatie van muziektheater en poppentheater. Eva’s stem en spel ontroert en dringt door tot diep in het hart van het publiek.