Loena`s Sterrennacht

Een muzikaal sprookje over dappere buitenbeentjes

door Eva van den Bosch

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd wie altijd de straatlantarens aansteekt?

’s Nachts, als alles donker is? Op dat moment, als je de sterren kunt zien flonkeren, wandelt Loena door de stille stad. Één voor één steekt ze de lantarens van de stad aan. Helemaal tot aan de laatste lantaren onder jouw raam…

Op een nacht doemt er plots een schaduw op in het schijnsel van de lantarens.

Een losse schaduw zonder iemand er aan vast. Van wie zou die schaduw zijn?

Zo ontmoet Loena elke nacht weer een bijzondere schaduw, die haar meeneemt in een lied of een verhaal. Ze ontmoet dansende olifanten, rijmende bokken en een stille clown. Tot op een zekere nacht de hele bende een geweldige, lange, vrolijke optocht van grappige buitenbeentjes wordt, die door de stad trekt. Maar waarom verstopt Loena zich toch voor de wereld als de dag weer begint?

In de wondere wereld van Loena wil je graag verdwalen.

Loena’s Sterrennacht is een ode aan de fantasie. Een levend sprookje over dappere buitenbeentjes. Een verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker. Met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, live filmbeelden en met prachtige muziek en liedjes van Deborah van der Velde.

Deze muzikale voorstelling is een spetterende, vrolijke en bijzondere familiebelevenis voor iedereen vanaf 6 jaar.

Theaterkrant: "Van den Bosch is een zelfverzekerde performer die haar publiek zonder opsmuk meeneemt in haar verhaal."

Spel: Eva van den Bosch


over Eva van den Bosch

Eva van den Bosch is een talentvolle jonge maker die door Fonds Podiumkunsten in staat is gesteld een tweejarig onderzoek te doen naar een combinatie van muziektheater en poppentheater. Eva’s stem en spel ontroert en dringt door tot diep in het hart van het publiek.