Het jaar van de man; jongens aan de slag!

Cabaret voor pubers

door Bart en Maarten

2019 is het jaar van de man. Bart & Maarten leggen de moderne jongen onder de loep, mét al zijn gevoelens en onzekerheden. Want hoe kan het dat we, anderhalf jaar sinds #metoo, nog steeds vasthouden aan onze oude gedragspatronen? Jongens, we moeten aan de slag. 

We leren jongens van kleins af aan dat ze stoer en sterk moeten zijn, maar het is tijd om afstand te doen van die traditionele sekserollen. Ben je als man stoer genoeg om ook kwetsbaar te durven zijn? Je onzekerheden te omarmen? De moderne tijd vraagt erom dat we de identiteit van de moderne man en zijn rol in de samenleving herdefiniëren.

Bart en Maarten maakten de voorstelling 'Het jaar van de man' voor volwassenen en werden daarmee winnaar van de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht. Speciaal voor pubers is er een  13+ versie gemaakt waarin op humoristische wijze rolpatronen en de relatie tussen de jongens en de meiden op het schoolplein onder de loep wordt genomen.    

Concept, tekst, spel: Bart Klop & Maarten Hopman
Muziek, piano: Stefan Bos
Coaching: Loes Luca
Fotografie: Roeltje van de Sande Bakhuijzen
Grafisch ontwerp: Glitterstudio


over Bart en Maarten

Bart Klop en Maarten Hopman zijn beiden afgestudeerd als muziektheater performer/maker aan ArtEZ Conservatorium. De afgelopen jaren speelden zij los van elkaar bij o.a. Theatergroep Kwatta, Oerol, Opera Zuid, het Kameroperahuis, het Pauperparadijs en de Stormruiter. De twee jonge mannen vinden elkaar in hun cabareteske en ge├źngageerde manier van muziektheater maken.