Alleen op de Wereld 6+

een spannend en muzikaal avontuur

door Jules van Rijn

"In een mist van tranen liep ik achter Vitalis aan. Zonder afscheid te kunnen nemen van mijn lieve moeder Barberin. Zo begon mijn lange reis door Frankrijk. Stap voor stap, voet voor voet, kilometer voor kilometer, van dorp naar dorp en van plein naar plein, op mijn klompen. Auwww! Vitalis voorop, spelend op zijn fluit. Ik in het midden en de honden achter mij."

Alleen op de wereld; dit enorm grote boek las ik als kind met mijn rug tegen de warme muur van mijn slaapkamer, waar de schoorsteen langsliep van de kachel die beneden brandde. Ik ging helemaal op in dit spannende avontuur vol ellende. Ik voelde zo mee met het verdriet van Remi, die als baby te vondeling was gelegd en de ene na de andere vriend verliest, maar toch het nieuwe geluk telkens weer vindt. Een verhaal over een jonge jongen die op zoek gaat naar familie en vriendschap. Met live pianomuziek door Stefan Bos.

"Alleen op de wereld (1878) van Hector Malot is zo'n boek dat al generaties meegaat. (...) Acteur en theatermaker Jules van Rijn maakt er meeslepend en muzikaal theater voor 6+ van. Dat hij dat kan, bewees hij eerder met de jeugdvoorstelling 'Boys don't cry', waarin hij zware onderwerpen (kanker, uit de kast komen) op lichte en persoonlijke toon verbeeldde." - Volkskrant, 13 oktober 2019

Deze voorstelling heeft ook een aangepaste versie voor deze corona-tijden.

Jules en Stefan spelen een korte versie van de voorstelling die zij spelen in de klas of het speellokaal voor een kleine groep. De voorstelling heeft weinig decor dus het kost weinig tijd om alles klaar te zetten in de klas. Zij kunnen op jullie school 3 t/m 5 voorstellingen op een dag spelen voor kleine groepen. Jules en Stefan houden uiteraard 1,5 meter afstand van elkaar. Deze verkorte versie is geschikt voor groep 4 t/m 8.

Bij deze voorstelling is lesmateriaal beschikbaar welk nauw aansluit op het leergebied kunstzinnige oriëntatie, specifiek kerndoel 55. Dit lesmateriaal sturen we graag toe. 


Spel: Jules van Rijn
Muziek: Stefan Bos


over Jules van Rijn

Een prachtige speler die het verhaal van Remi ontroerend en tegelijkertijd met een bepaalde luchtigheid en een perfect gedoseerde vlaag humor speelt. Het publiek, jong en oud is van begin tot eind geboeid. Jules speelt ook in de 14+ voorstelling ‘Boys don’t cry’. Daarnaast heeft hij gespeeld in familie musicals als Dummie de Mummie en Dolfje Weerwolfje.