Angsthaas

Muzikale humoristische voorstelling over bang zijn.

door Toneelgroep Boer&Buys

Haas en Dodo zijn buren maar ze spelen nooit met elkaar, dat komt omdat Haas overal bang voor is. Bang voor spoken in de kast, monsters onder haar bed maar vooral dat haar opa ineens weg is. Laatst deed opa het niet meer sindsdien woont er een ‘zorgen-monster’ in Haas haar hoofd. Dit monster zegt precies wat Haas moet doen om haar opa te redden. Zo mag zij bijvoorbeeld nooit op de randen van de tegels staan. Haas is het zat, ze wil niet meer bang zijn en besluit op zoek te gaan naar het monster om hem eens flink de waarheid te vertellen. Onderweg komt ze langs ‘het hoofdkwartier’ waar al haar gedachten worden ingedeeld op kleur. ‘De gevoelsfabriek’ waar haar gevoelens worden weggezongen en ‘de stellingkast’ waar haar herinneringen in potten worden bewaard. Zal het Haas lukken om het ‘zorgen-monster’ te vinden en kunnen Haas en Dodo dan eindelijk met elkaar spelen?

Een grappige muzikale kindervoorstelling over bang zijn voor iets waar je geen controle over hebt, dwanghandelingen en voor jezelf durven opkomen.


over Toneelgroep Boer&Buys

Toneelgroep Boer&Buys maakt intieme en herkenbare voorstellingen voor kinderen en jongeren. Door middel van eigentijdse, realistische, muzikale en humoristische verhalen willen zij voorstellingen maken die de kijker raken en ontroeren.