Stefan en Anne zijn al jaren goede vrienden. Wouter, de populaire jongen van de school, blijft zitten en komt bij hen in de klas. Om zijn populariteit te behouden begint Wouter Anne te plagen. Dit plagen wordt al snel pesten. Wouter heeft de klas op zijn hand en Anne wordt het doelwit van steeds groter wordende pesterijen. Als Wouter een Whtatsapp groep aanmaakt om een grote grap uit te halen met Anne komt Stefan in tweestrijd. Kiest hij voor zijn eigen positie in de klas of moet hij opkomen voor zijn vriendin.
Kick Me! schetst een indringende wereld van pesters, omstanders en gepeste jongeren. Nog altijd heeft 1 op de 5 jongeren te maken met pestgedrag. Maar wat doen die andere 4 eigenlijk? Pesten is een groepsproces. In deze confronterende voorstelling wordt het publiek bewust van de oorzaken en gevolgen van pesten en komt het tot inzicht wat je tegen pesten kan doen en hoe je het kan voorkomen.
Na de voorstelling is er een nabespreking met de acteurs.
Regie: Maarten Bootsma
Tekst en spel: Bram van Beusekom, Tom Afman/Jörgen Scholtens, Margit Odems/Julia van der Pas
Foto: Lize Kraan
Studio BOCK&BAAS maakt voorstellingen over thema’s waar jongeren mee bezig zijn. Zij maken hierbij een directe vertaling van de werkelijkheid waarmee ze de jongeren recht in hun belevingswereld raken. Thema’s als: Pesten en gepest worden, omgaan met sociale media en jongeren en de verleiding. Voorstellingen die een preventieve werking hebben. BOCK&BAAS vindt het belangrijk om dit soort thema’s aan de kaak te stellen en een bijdrage te leveren aan het inzicht en de veiligheid van de jongeren. De voorstellingen zijn dynamisch, vlot en op de huid. De meeste voorstellingen spelen midden in de klas. Na de voorstellingen stappen de acteurs uit hun rol en gaan met gebruik van spel vormen in gesprek met het publiek. Ze krijgen inzicht in hun eigen gedrag. Zo maakt Studio BOCK&BAAS actuele thema’s bespreekbaar. Een open veilige sfeer waarin alle leerlingen een stem hebben is hierbij erg belangrijk. De acteurs zijn getraind om die open sfeer te creëren en zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen. Zij hebben allemaal een HBO - kunsten opleiding gevolgd en hebben intussen veel ervaring opgedaan in het vakgebied. Ook werkt studio BOCK&BAAS graag samen met andere kunstinstellingen en theatergroepen. Expertise moet gedeeld worden om zo tot een groter bereik te komen van cultuureducatie. Studio BOCK&BAAS streeft er naar om cultuureducatie toegankelijk te maken voor alle leeftijden, ongeacht niveau of afkomst. Theater maakt bewust, en dat is een groot goed.