Zi Za Zussen Zolder

Een fantasievolle dansvoorstelling

door Dansgezelschap LaMelis

Elena is net verhuisd met haar ouders naar een spiksplinternieuw huis. Een huis met een hele grote zolder, waar Elena niet op mag! Veel te gevaarlijk! Op een dag, als papa en mama niet thuis zijn en de oppas in slaap is gevallen wint haar nieuwsgierigheid van hetgeen wat niet mag.

Elena schraapt haar moed bij elkaar en trippelt de lange trap op naar boven. Daar komt ze in een wondere wereld terecht. Ze kan praten met poppen, of zijn het haar zussen die tot leven komen? Ze kan rolschaatsen als een olympisch atleet. En ze ziet een prins, op een wit paard. Gaat ze trouwen? Is dit echt of een gedroomde werkelijkheid? Elena beleeft allerlei avonturen tot haar ouders weer thuis komen. Even snel een slaapopwekkende toverdrank voor hen fantaseren…

Een fantasievolle dansante familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar.

Choreografie: Helma Melis
Dansers: Batja ten Kortenaar, Caroline Lieffers, Helma Melis
Muziek: Joost van Dijk
Vormgeving: Helma Melis
Foto: Joost van Dijk


over Dansgezelschap LaMelis

Helma Melis, het brein achter Dansgezelschap LaMelis, studeerde in 1996 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Na haar opleiding danste ze bij diverse dansgezelschappen en kreeg de kans om zich te ontwikkelde bij Productiehuis Brabant, daar viel ze op als choreografe. In 2003 werd ze beloond met de Prins Bernhard Cultuurfonds Dansprijs Brabant. Bij al haar voorstellingen tekende Helma Melis voor de choreografie, het decor- en kostuumontwerp. Helma heeft in de loop der jaren een voorliefde ontwikkeld voor beeldend en multimediaal werken: muziek, design en mode, fotografie en video/film in combinatie met dansperformance spelen een steeds grotere rol in haar werk.