Nachtlampje 3+

Over vast willen houden en loslaten

door Theatra

Dacht je dat de sterren iedere nacht vanzelf gaan branden? Zeker niet! Daar wordt heel hard aan gewerkt. Door de sterrenwaker. Midden tussen de Poolster en de Grote Beer heeft zij haar werkplaats. Zij bewaakt de sterren. Poetst ze tot ze glanzend glimmen. Geeft nieuwe sterren een warm welkom en bezorgt ze een mooi plekje aan de donkere hemel. Niemand wordt vergeten.

Niemand? Zie je dat lege plekje in de sterrenlucht? Daar past precies nog een ster. Een hele mooie. Maar dat probeert de sterrenwaker te vergeten...

Nachtlampje gaat over vast willen houden en loslaten. Een fonkelende, fysieke en vrijwel woordloze voorstelling over het levend houden van herinneringen.

In een theater is het benodigd speelvlak 6 bij 6 meter. Als de voorstelling op school speelt neemt de groep een speciaal intiem pop-up theatertje mee, dat door de theatergroep wordt opgebouwd. Op deze manier krijgen de kinderen ook op een school een echte theaterervaring. Het speeloppervlak dient dan minimaal 12 bij 9 meter te zijn en 4 meter hoog, zoals bijvoorbeeld in een gymzaal.

Mede mogelijk gemaakt door de stimuleringsprijs van Arie Hemmen.


Spel: Eva Mesman
Regie: Ida van Dril
Regieadvies: Emiel de Jong
Techniek: Bas Molenveld
Pop: Kathelijne Monnens
Vormgeving sterrenhemel: Doan Hendriks, Jochum Vrijland
Illustratie: Sengsavane Chounramany
Lesmateriaal: Eva Mesman


over Theatra

Theatra maakt theater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig en spreken, soms met tekst maar vaker zonder, tot de verbeelding. Theatra gaat zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn de voorstellingen altijd lichthartig.