Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Palaver Poederneus 4

Een kleurrijke dansvoorstelling

door Dansgezelschap LaMelis

De Prinses beweegt zich groots, sierlijk, zelfverzekerd en met veel frutsels en fratsels. Maar hoe voelt ze zich werkelijk?
Welkom in de wereld van Prinses Palaver Poederdoos. Een wereld waarin de decadentie van vraatzucht en veel zich uitkotst om nog meer te kunnen verorberen. Een absurdistische, uitvergrote wereld vol pracht en praal waarin de prinses haar thee drinkt aan haar XXL tafel, opgeluisterd door barokke bouquets en waar het serviesgoed barokke dansen uitvoert onder leiding van de hoog bepruikte Prinses Palaver Poederneus.
Zij is een hele nette, deftige, maar ook ontzettend bazige en arrogante dame. Vol hoogmoed bestiert zij de huishouding van haar poederpaleis. Haar bediendes doen alles voor haar en willen zijn zoals zij. Maar wat ze het liefst van alles willen hebben, zijn haar onbetaalbare gouden schoenen, want wie die heeft is van belang en doet er toe. Maar is het wel zo leuk om de baas te zijn over iedereen? Zo helemaal alleen, in je ivoren toren, met al je mooie kleding en gouden schoenen?
Hoe zou dit aflopen?      

Een hilarisch buitelsprookje over een weg naar geluk.


Choreografie: Helma Melis
Dans: Batja ten Kortenaar, Celine Werkhoven, Helma Melis,
Vormgeving: Helma Melis
Muziek: Joost van Dijk e.a..
Foto: Joost van Dijk


over Dansgezelschap LaMelis

Helma Melis, het brein achter Dansgezelschap LaMelis, studeerde in 1996 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Na haar opleiding danste ze bij diverse dansgezelschappen en kreeg de kans om zich te ontwikkelde bij Productiehuis Brabant, daar viel ze op als choreografe. In 2003 werd ze beloond met de Prins Bernhard Cultuurfonds Dansprijs Brabant. Bij al haar voorstellingen tekende Helma Melis voor de choreografie, het decor- en kostuumontwerp. Helma heeft in de loop der jaren een voorliefde ontwikkeld voor beeldend en multimediaal werken: muziek, design en mode, fotografie en video/film in combinatie met dansperformance spelen een steeds grotere rol in haar werk.