Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Palaver Poederneus

Een kleurrijke dansvoorstelling

door Dansgezelschap LaMelis

Welkom in de wereld van Prinses Palaver Poederneus. Een absurdistische, uitvergrote wereld vol pracht en praal waarin de prinses haar thee drinkt aan haar XXL tafel en waar het serviesgoed barokke dansen uitvoert onder leiding van de hoog gepruikte Prinses Palaver Poederneus.

Prinses is een hele nette, deftige, maar ook bazige en arrogante dame. Vol hoogmoed bestiert zij de huishouding van haar poederpaleis. Haar bediendes doen alles voor haar en willen zijn zoals zij.

Maar wat ze het liefst van alles willen hebben, zijn haar onbetaalbare gouden schoenen, want wie die heeft is van belang en doet ertoe. Maar is het wel zo leuk om de baas te zijn over iedereen? Zo helemaal alleen, in je ivoren toren, met al je mooie kleding en gouden schoenen? Hoe zou dit aflopen? Een hilarisch buitelsprookje over een weg naar geluk.


Choreografie: Helma Melis
Dans: Batja ten Kortenaar, Celine Werkhoven, Helma Melis,
Vormgeving: Helma Melis
Muziek: Joost van Dijk e.a.
Foto: Joost van Dijk


over Dansgezelschap LaMelis

Helma Melis, het brein achter Dansgezelschap LaMelis, heeft een voorliefde voor beeldend en multimediaal werken: muziek, design/mode, fotografie en video/film in combinatie met dansperformance spelen een grote rol in haar werk.