Cyr. 12+

Over onzekerheid en je anders voordoen

door Toneelgroep Boer&Buys

Cyr en Rox zijn beste vrienden. Cyr is onzeker over zijn te grote buik en is verliefd op Rox. Rox is onzeker over haar te kleine borsten en is verliefd op Chris. Cyr ziet slechts één manier waarop Rox hem ziet staan. Wat in een impuls zo slim leek, blijkt hun levens voorgoed te veranderen. Waar de acteurs heel duidelijk maken dat zij personages in de voorstelling spelen, verzwijgt Cyr voor Rox dat hij zich online voordoet als iemand anders. Cyr. is een eigentijds verhaal met een dramatisch afloop die gebaseerd is op de Franse klassieker Cyrano de Bergerac.

Na de voorstelling gaan de acteurs in gesprek met het publiek over het handelen van de personages en de gevolgen hiervan. Tijdens dit actieve gedeelte wordt ingezoomd op de thema’s en gebeurtenissen uit de voorstelling om vervolgens uit te zoomen en na te denken over op wie jij zelf het meeste lijkt. Een grappige maar ook serieuze jeugdvoorstelling over jezelf anders voordoen en onzeker zijn.

Reacties van de leerlingen van het Helen Parkhurst in Almere;

"Ik vond het heel leuk omdat het toneel je leerde om jezelf te zijn en dat je iedereen aan kan en dat vond ik mooi. Het leerde je ook om van jezelf te houden en je mensen op social media niet moet vertrouwen ook niet als je ze echt vertrouwd, alles kan wel eens gebeuren ook op het laatste stukje werd ik ontroerd wat sommige mensen zichzelf aandoen en dat lied liet me huilen"

"Het was heel leuk en dat liedje Titanium heb ik helemaal meegezongen"

"Kunnen ze vaker bij ons een voorstelling komen doen?"


Regie en tekst: Renée Buys, Martijn Boer
Spel: Rubin van Gent, Esther de Haas
Foto: Joost Waardenburg


over Toneelgroep Boer&Buys

Toneelgroep Boer&Buys maakt intieme en herkenbare voorstellingen voor kinderen en jongeren. Door middel van eigentijdse, realistische, muzikale en humoristische verhalen willen zij voorstellingen maken die de kijker raken en ontroeren.