De Rattenvanger

Veel humor in een stad vol ...ratten!

door Ida van Dril en Michiel Schreuders

Aan de rand van Hamelen woont Luca naast de vuilnisbelt. Als Luca op zijn fluit speelt komen zelfs de ratten luisteren, zo mooi klinkt het.
Hamelen is in handen van burgemeester Snijder, een ijdele alleenheerser. Iedereen in de stad moet voor hem juichen en buigen. En alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en Hamelen is geweldig. Alhoewel… Af en toe verdwijnen er mensen én er komen steeds meer ratten in de stad. Maar daar kun je maar beter niet over klagen. Op een avond wordt er op de deur geklopt van het gemeentehuis. Als de burgemeester open doet hoort hij een fluit en staart in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint…

Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij je nu naar een stad vol …ratten.

 

Theaterkrant ****
15 januari 2018
De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van Van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling.

 

Reporter Zaantheater
18 januari 2018
In een spannend, creatief en soms een beetje bizar verhaal. Waarbij de vele grapjes en `over the top´ personages, het geheel luchtig houden voor alle kleintjes in de zaal.


Regie: Fred Delfgaauw
Spel: Ida van Dril
Live muziek en composities: Michiel Schreuders
Tekst: Tjeerd Bischoff
Poppen en kleding: Kathelijne Monnens
Decor: Doan Hendriks
Productie: Productiehuis Studio Peer | Peeriscoop
Foto en beeld: Ministerie van Beeld


over Ida van Dril en Michiel Schreuders

Als maker en speler specialiseert Ida van Dril zich in het vertellen van verhalen, waarbij gedachten en emoties hoorbaar worden middels poppen en objecten. Dit alles, in een decor dat de fantasie prikkelt en tot de verbeelding spreekt. Theater waarin hilarische momenten afgewisseld worden met ontroering. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door composities van Michiel Schreuders. Alles is in dienst van het verhaal. Vanuit deze visie werken zij samen met Fred Delfgaauw.