Dansen, dansen, dansen 6+

De hele school danst mee!

door Dansgroep Dance Project

 

De voorstelling Dansen, Dansen, Dansen is een speelse, energieke, levende geschiedenisles. Een reis door de tijd met dansen en modeaccessoires uit de jongerencultuur van 1900 tot nu.

Van de wals uit 1900 naar Dance Hall. Van de bunny hug tot de Charleston. Via de twist tot dampende disco naar hiphop, streetdance en nog veel meer. Iconische figuren uit de danswereld komen langs, zoals bijvoorbeeld  Michael Jackson en zijn legendarische moonwalk. Meer dan 20 dansstijlen passeren de revue.  De voorstelling wordt afgesloten met een interactieve overhoring voor de hele zaal.  

Aansluitend is het mogelijk dat de leerlingen een workshop volgen waarin zij onder leiding van de dansers een zelf gekozen dansstijl eigen maken. De workshops worden afgesloten met een flitsende show waarbij alle deelnemers letterlijk hun beste beentje voorzetten.

 Artistiek leider: Barbara van Gelder
Choreografie: Randy Bel, Suzanne Gorter


over Dansgroep Dance Project

Onder leiding van artistiek leider Barbara van Gelder en choreografen Randy Bel en Suzanne Gorter ontwikkelt Dance Project dansvoorstellingen en workshops voor het primair en voortgezet onderwijs. Energiek, speels en toegankelijk.