De Kleine Prins

Over de eigenaardigheden van de mensheid

door Dansgezelschap de Groundbreakers

In De Kleine Prins, het bekende verhaal van Antoine de Saint-Exupery, openbaren zich de eigenaardigheden van de mensheid. De eenvoudige verstandigheid die grote mensen lijken te vergeten als ze opgroeien tot volwassenen. 

De verteller landt door pech met zijn vliegtuig in de woestijn en ontmoet daar de merkwaardige buitenaardse kleine Prins. Zij nemen het publiek mee naar allerlei planeten. Elk van die planeetjes wordt bewoond of beheerst door een volwassene die zichzelf op een of andere manier belachelijk maakt. Ook vertelt de kleine Prins over zijn eigen planeetje. Zo leert hij de niet materiële dingen te waarderen.  Zoals gevoelens over iets of een situatie, en de herinneringen die daarbij horen. Per slot van rekening vergaan alle materialen, maar herinneringen, belevingen en gevoelens verdwijnen nooit.

De voorstelling wordt gespeeld door een verteller die ook de typerende karakters van de planeten speelt. Een danseres speelt de kleine prins. In deze dansvoorstelling wordt stop-motion filmprojectie gebruikt, die het publiek meeneemt naar diverse planeten door het heelal.  

Regie en choreografie: Cunsong Xu
Dans: Laila Gozzi


over Dansgezelschap de Groundbreakers

Dansgezelschap Groundbreakers is een gezelschap voor jongeren. Talentvolle makers maken samen een voorstelling waarin dans, film en acteerwerk gecombineerd worden.