South Pass City

Een voorstelling vol sheriffs, cactussen en saloondeurtjes.

door Groen & Van Lien

Langs een stoffige zandweg, ver van de bewoonde wereld, ligt South Pass City. De goudmijnen zijn al lang geleden gesloten, de meeste mensen zijn vertrokken. Al jaren wordt het dorpje door dezelfde mensen bewoond. Niemand gaat er weg en niemand komt erin. In de wijde omgeving weet iedereen dat. Tot er op een dag een vreemdeling South Pass City binnen wandelt. Hem hebben ze niks verteld.

Voor de derde keer bijten Groen & Van Lien hun tanden in een filmgenre op toneel. Na de detective De Zaak Vlaskamp en de actiefilm Cliffhanger, volgt nu een typische western. Een voorstelling vol sheriffs, cactussen en saloondeurtjes. South Pass City gaat over de angst voor het onbeken- de, het beschermen van wat voor jou belangrijk is en over hoe we verlangen naar het bekende of dat nou goed voor ons is of niet.

Reactie van een leerkracht van SBO Wim Monnereau-school Veendam: "De leukste voorstelling sinds jaren! Leuk dat het publiek erbij betrokken werd."

Concept, tekst en spel: Gert Jan Groen, Harro van Lien
Vormgeving: Bertus Groen


over Groen & Van Lien

Gert Jan Groen en Harro van Lien hebben elkaar gevonden in humor en spelplezier. Groen & van Lien maken theater met veel hilarische personages, met interactie waar het uitkomt en met een vleugje improvisatie.