Filosloof 10+

Schitteren we niet allemaal in onze eigen soap?

door Gusta Geleijnse Producties

FILOSLOOF is een geestige voorstelling voor jong en oud over vragen waar je niet uitkomt.

 

Han en Moon (twee eigenaardige dames van een zekere leeftijd) stellen elkaar lastige vragen over dingen die vanzelfsprekend lijken maar die dat in tweede instantie helemaal niet zijn.

Wat is echt en wat is onecht? Wat is waar en wat niet en hoe weet je dat? Wat maakt jou tot wie je bent? Waarom mag je niet alles zeggen wat je denkt? Wat is een taboe? Bestaat de vrije wil wel? Of staat alles in het leven vast? En wat is eigenlijk een paradox?

Over niets zijn ze het eens en elk antwoord leidt tot een nieuwe vraag. De twee jonge stagiaires die hun helpen met de techniek bemoeien zich ermee.

Want zij vinden dat zij veel beter weten met welke vragen kinderen nu bezig zijn. Maar dat was niet de afspraak. Daar komt ruzie van. Het filosofische gesprek verandert in een “echte” veldslag. Wie wint, wie verliest? Wie heeft gelijk? En is het wel zo belangrijk om gelijk te hebben? 

Regieadvies en tekst: Tom de Ket
Concept en idee: Gusta Geleijnse, Robijn Wendelaar
Spel: Gusta Geleijnse, Robijn Wendelaar, Kevin Klein, Stella Sigtenhorst
Video installatie en decor: Willem Weemhoff, Aldo Brinkhoff
Foto: Willem van Dijk


over Gusta Geleijnse Producties

GG Producties staat voor Gusta Geleijnse Producties en is opgericht in 2009. Na de acteursopleiding aan de toneelacademie te Maastricht heeft Geleijnse vooral gewerkt met theatermakers die de vernieuwende en experimentele kant van theater opzochten. Robijn Wendelaar en Gusta Geleijnse kennen elkaar van de toneelacademie en werkte samen in Ik, een Eiland en Rampscenario. Sinds de jaren 90 werkten zij bij diverse gezelschappen oa Veenfabriek, Hollandia, TGA, NNT, Art& Pro, Els inc. Peergroep, Toneelgroep Maastricht, Carina Molier, Tom de Ket, Ola Mafalani, Kaaitheater ea. Zij hebben veel eigen producties gemaakt. Gusta heeft afgelopen jaar een master regie afgerond en is momenteel te zien in het Pauperpardijs in Veenhuizen.