Dobbe en de draak

een prentenboek komt tot leven!

door Lennaert Roos en de Drakenband

Platland wordt al jarenlang geplaagd door een draak die ‘s avonds huizen plundert. Vooral boeken verdwijnen tijdens die rooftochten, waarmee ook het lezen is verleerd of vergeten. Als tenslotte de Koninklijke Bibliotheek in het kasteel het ook moet ontgelden, komt koning Willem eindelijk in actie. Hij doet een oproep aan het volk om de draak te verslaan en belooft zijn dochter Jade als bruid. Met dat vooruitzicht gaat ridder Koenraad op weg. Hij heeft alleen geen idee waar die draak zich schuilhoudt. Gelukkig komt hij Dobbe tegen die de sleutel heeft tot de oplossing.

Op zijn authentieke onnavolgbare manier vertelt, zingt en kleurt Lennaert Roos de personages in waarbij hij muzikaal wordt begeleid door zijn Drakenband.

De prachtige illustraties als projectie en de liedjes die je meevoeren van Platland tot Verweggistan en terug maken deze productie tot een lust voor oren en ogen.


Regie: Lennaert Roos
Spel: Lennaert Roos
Bandleden: Maurits de Lange (piano), Bas Tönis (percussie), Peter Kennedy (basgitaar)
Tekst: Lennaert Roos
Foto: Popfactory


over Lennaert Roos en de Drakenband

Lennaert Roos is auteur van het prentenboek Dobbe en de Draak. Door zijn opleiding aan het conservatorium in Den Haag en zijn passie voor het vertellen van verhalen brengt hij, met de Drakenband, op een innemende manier de voorstelling Dobbe en de Draak.