Bamboe Bouwsels

met de hele school bouwen met bamboe

door Theaterfiets

Theaterproject Bamboe Bouwsel is een nieuw project van Theaterfiets. Het is ontwikkeld voor basisscholen om interesse te wekken voor techniek, architectuur en bouwen. Maar ook inspiratie, creativiteit, functie, fantasie, motorische vaardigheden, plezier en samenwerking zijn speerpunten in dit project. Bamboe Bouwsels is een 1 of meerdaags project.

De leerlingen werken in groepjes samen aan een bouwwerk van bamboe en elastiek. De bouwwerken worden per groep thematisch aangeboden in houten kisten.

Thema's zijn: Indianendorp, knikkerbanen, pretpark, vliegtuig, masten/torens en kranen/molens. Aan het eind van de dag wordt er een tentoonstelling voor ouders ingericht.

U kunt de dag laten beginnen met de voorstelling MANN. Een voorstelling vanuit techniek, de voorstelling is een inspiratiebron voor de leerlingen om te gaan bouwen. Deze is bij te boeken.

 

Reactie: OBS het Palet - Opheusden | Jeanette Haffmans
Wat hebben wij genoten! Eerst een leuke voorstelling MANN (mensen die langskwamen vielen bijna van hun fiets van het gluren


docent: Dolf Moed en anderen


over Theaterfiets

Het begon net als in een sprookje… Ooit bouwde Dolf Moed een klein theatertje op een oude transportfiets. Ging daarmee de straat op en speelde in de dorpjes in straatjes en op pleintjes. Theaterfiets brengt toegankelijke en interactieve voorstellingen voor de hele familie.