De kleine vuurtorenwachter

Een uitgelicht verhaal

door Valentijn productiehuis

Stel je voor dat je opa vuurtorenwachter is en dat je iedere dag boven in de vuurtoren mag zijn. Opa weet alles over schepen, de sterren, de zee en verre einders. Wanneer opa dood gaat helpt Sylke oma met alles op de vuurtoren. Wanneer ook zij er niet meer is, mag Sylke op de vuurtoren passen. Maar dan gebeuren er plotseling wonderlijke dingen.

Het lijkt wel alsof hij een opdracht krijgt, maar van wie? Hij moet de zee op, een reis maken naar het koude noorden, maar waarom? Heeft het met zijn grootouders te maken? En wat willen die walvissen van hem?

De kleine vuurtorenwachter is een voorstelling over afscheid nemen, liefde en moed.

Een verteller/acteur vertelt het verhaal met woorden, schaduwen en schimmen in een grote witte tent waar ook van buitenaf op geprojecteerd wordt.

Regie: Sabine Osinga
Concept en idee: Elly Bakker
Spel en muziek: Sjoerd van Capelleveen | Job Kuhlkamp
Figuren: Pascale Snijders-Verheyden


over Valentijn productiehuis

Valentijn maakt warme, knusse voorstellingen voor jong publiek. In de voorstellingen staan positieve thema’s centraal, zoals moed, geloof in jezelf en vertrouwen. Met het oprichten van een productiehuis biedt Valentijn jonge (poppen)spelers een podium en stimuleert hen in hun professionele ontwikkeling.