Bloeddruk

Spanning, keiharde realiteit en sterke danstaal

door Dansgezelschap de Groundbreakers

Bloeddruk is een voorstelling die jongeren confronteert met de keiharde realiteit van twee probleemjongeren, gebaseerd op waargebeurde verhalen uit interviews van jongeren uit penitentiaire inrichtingen.

Thema's die o.a. worden aangeraakt zijn, drugsgebruik, loverboys, agressie, vriendschap, eigenwaarde en frustratie. De dans vertaalt de emotie terwijl de filmbeelden de verhalende lijn uiteenzet. Een voorstelling vol spanning en diepe lagen van emotie. Ook wordt het publiek betrokken bij de voorstelling, doordat de dansers het publiek in gaan. Jongeren worden uitgedaagd en gespiegeld, met fantastische reacties als gevolg.

Jongeren maken kennis maakt met verschillende dansstijlen en educatieve thema's. 50 minuten vol spanning, waarin je bloeddruk stijgt.


Choreografie/concept: Cunsong Xu
Dramaturgie/script: Jochem Stechmann
Filmregie: Jimmy Tai
Dans: Roos Jager en Istvan Barakso
Foto: Eefje Kan


over Dansgezelschap de Groundbreakers

Dansgezelschap Groundbreakers is een Amsterdams gezelschap voor jongeren. Talentvolle makers werken samen naar een voorstelling waarin dans, film en acteerwerk gecombineerd worden. Moderne dans gaat samen met hedendaagse dans die bij de taal van jongeren past.