Joris en de geheimzinnige toverdrank

een spannend Roald Dahl verhaal

door Theater De Kreet

'Joris en de geheimzinnige toverdrank` van Roald Dahl behoort tot de best gelezen kinderboeken. Theater De Kreet heeft het verhaal bewerkt tot een levendige productie. Joris beleeft een spannend avontuur wanneer hij een geheel eigen drankje voor zijn oma, gaat maken.

Op het toneel staat een fornuis met een enorme ketel, waaruit spannende pruttelgeluiden komen. De vele niet-alledaagse ingrediënten zorgen er voor dat het drankje van Joris een toverdrankje wordt. Daarna gaat het fantaseren van Joris pas echt beginnen. Waren de dieren echt zo groot? Was grootmoeder echt zo beginnen te groeien? En had ze echt gegaloppeerd op dat reuzen paard, tussen de koeien en de reuzen kippen? Hoe het met Joris afloopt is te zien tijdens in deze fantasievolle voorstelling.

Winnaar Spekken festival 2014 Theater De Kreet won met de voorstelling ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ met voorsprong het Gentse Kindertheaterfestival Spekken in de categorie 7+.

Regie: André Vermaerke
Spel: Marc Reynaerts
Muziek: Philippe de Chaffoy
Vormgeving: Dirk & Edith De Strooper, Wim Van de Vijver


over Theater De Kreet

Marc Reynarts vertelt, speelt en neemt de kinderen op meeslepende wijze mee in elk verhaal. Als oprichter van Theater De Kreet is hij begonnen spannende verhalen van Roald Dahl te spelen.