Mas Tango

Tango en spanning op hoog niveau

door Stichting Hoogspanning

Een gloednieuw en origineel nummer, een pas de deux voor gitarist en luchtacrobate. Esther en Paul acteren woordloos terwijl Esther de meest onwaarschijnlijke (en uitdagende...) poses aanneemt in de vijf meter hoge mast. Paul's trotse alter ego Joaquin Garcia neemt het grondwerk voor zijn rekening en bespeelt de gitaar... en haar.

MasTango is het verhaal van de Argentijnse straatmuzikant Joaquin en de uitdagende Rosita. Als Joaquin op een zwoele zomeravond losjes op zijn gitaar aan het spelen is voor een terrasje, komt Rosita langs gewandeld. Hij volgt haar en probeert haar met zijn muziek voor zich te winnen. Rosita echter, speelt "hard to get" en als Joaquin haar even de rug toekeert om een indrukwekkend stuk muziek uit zijn gitaar te toveren, klimt zij een hoge mast in om buiten zijn bereik uitdagend haar neus te poederen, lippen te stiften en tot overmaat van ramp de liefdesbrief van een rivaal te lezen.

Er ontspint zich een met tango en luchtacrobatiek doorspekt spel van aantrekken, afstoten, passie, en jaloezie. Pas als Joaquin zijn macho-gedrag laat varen en door middel van wondermooie, gevoelige gitaarmuziek zijn hart laat spreken kan Rosita niet anders dan zich aan hem overgeven.

Luchtacrobate: Esther van Gorp
Gitarist: Paul Pleijsier


over Stichting Hoogspanning

Origineel en hoogstaand acrobatiek theater, in de lucht en op de grond.