Theater

de basiselementen van het acteren

door Marian de Reu

Theaterworkshops kunnen in verschillende vormen worden gegoten. Zo is er een mogelijkheid om in 2 uur, een dag of een hele week verschillende theatrale doelen te verwezenlijken. Daarvoor maakt Marian de Reu gebruik van haar ervaringen, die zij door de jaren heeft opgebouwd bij verschillende theatergroepen en met gelegenheidsformaties.

In een korte workshop wordt gewerkt aan de basiselementen van het acteren; spel en mise-en scène.
Wanneer u kiest voor een hele dag worden de basiselementen (spel en mise-en-scène) aangevuld met omgaan met: ruimte, tijd, eigen lichaam en samenspel.
Beide workshops kunnen afgesloten worden met een korte presentatie.

In de theaterweek wordt naast alle facetten van de 2 andere workshops gewerkt met alle theatrale middelen die er zijn zoals: kleding, grime, decor, belichting, en muziek.
Zo komt er een echte theatervoorstelling met alles erop en eraan op de ‘planken’. Deelnemers werken aan een rol die afgestemd is op hun leeftijd en hun mogelijkheden.
Het is de bedoeling dat deze voorstelling gepresenteerd gaat worden, daarvoor kunt u de keuze maken om dit alleen voor andere schoolgenoten te presenteren maar ook om vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden uit te nodigen.

Marian kan samen met u een programma op maat maken.

Een theaterworkshop is geschikt voor: basisscholen, voorgezet onderwijs, buurtcentra, etc..

Docent: Marian de Reu


over Marian de Reu

Marian is met name regisseur in het amateurtoneel. Daarnaast speelt ze geeft dramalessen